Hoe kunnen we langer zelfstandig thuiswonen? Wat kunnen we doen aan het hoge medicijngehalte in ons drinkwater? Hoe kunnen we in een krimpregio zorgen voor voldoende kwaliteit van leven? Hoe gaan we om met wateroverlast? Traditioneel zouden deze vragen leiden tot oplossingen als een extra filter bij een waterschap of de bouw van een nieuw ziekenhuis. Inmiddels weten we dat deze antwoorden niet toereikend zijn en moeten we opzoek naar nieuwe oplossingen. Een lastige zoektocht omdat je van de gebaande paden afgaat. Startupbouw kan jou ondersteunen in deze zoektocht.

Startupbouw faciliteert de samenwerking tussen partijen die uitgedaagd staan voor maatschappelijke opgaven in het ruimtelijke domein en startups. Dat doen we door de opgaven voor te leggen aan startups uit zowel de bouwsector als daarbuiten, waardoor bijzondere samenwerkingsverbanden ontstaan tussen sectoren als energie, zorg, bouw en onderwijs.

Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld door het organiseren van een hackathon. Of de Hub On Hub Off bustour. Vervolgens begeleiden we de partijen in het implementeren van de oplossingen. Voor startups zijn wij dus een gateway to business. Wij kennen het ecosysteem van startups in de bouw.

Dit maakt wie we zijn:

  • We hebben een database van ruim 1300 startups, uit zowel de bouwsector (200) als daarbuiten.
  • We hebben goede relaties met de plekken waar startups zich gevestigd hebben.
  • We kennen investeerders en gevestigde partijen die zaken willen doen met startups.
  • Kortom: we kennen de weg in de startupscene. Wij organiseren events die deze werelden dichter bij elkaar brengen. Met maar een doel: zaken doen samen.

Serena Scholte is initiatiefnemer van Startupbouw. Haar droom: het ecosysteem voor startups tot het beste van Europa te maken! Hoe? Door avonturen te organiseren in de startupscene. Voor startups, investeerders, gevestigde bedrijven. Voor de nieuwsgierige avonturiers. De energie van deze avonturen zal je lang bijblijven!

Link met Startupdelta
Als lid van de advisory board van StartupDelta heeft Serena zich tot doel gesteld het startupklimaat in de bouwsector binnen 1 jaar een impuls te geven. In december hebben Bart Asselman en Menno Lammers zich bij het voortrekkersteam aangesloten.

Serena: “Toen ik voor het eerst in B.Amsterdam kwam, wist ik: hier is de toekomst. Ik zag een oudere zakenman, koffer naast zich op de grond, naar een jonge gast toegebogen, aandachtig luisterend naar zijn pitch. Ze zaten op twee versleten bankstellen, om hen heen een en al bedrijvigheid. Dit is geen theater  gebouwd op de successen uit het verleden, hier hangt de sfeer van opgestroopte mouwen en gaa2015-11-06 17.09.16n. Hier ontwikkelt zich impact om de verandering te brengen waar we op wachten. Startups zullen Nederland op haar grondvesten laten trillen. Ik wil zowel de corporates, opdrachtgevers, als de startups dichter bij elkaar brengen. Ze hebben elkaar nodig, al gaat het niet vanzelf. Startupbouw maakt zichtbaar waar startups, hubs en corporates in de bouw aan de slag kunnen met elkaar. Dus bezoek ons regelmatig als je een Startup bent of iets met Startups wilt! ”

Serena is sinds 2005 ondernemer in de bouwsector. Je vindt haar profiel hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s