Startupbouw heeft een overzicht van ruim 1000 startups binnen en buiten de bouw. Hieronder vind je een aantal bouw-gerelateerde startups. Neem gerust contact met ons op als je meer startups wilt ontmoeten of wilt weten of je bij ons bekend bent!

Karboniklogo

Startup Karbonik

Karbonik is nieuw in Europa en produceert en levert een innovatieve folie die elektrische energie met een zeer hoog rendement omzet in infrarood straling (dus in warmte). Deze folie van slecht 0,5mm dun is heel eenvoudig te installeren en op velerlei wijzen toe te passen op plaatsen waar verwarming gewenst is.
De meest voordehandliggende toepassing van Karbonik is vloerverwarming. Karbonik biedt alle voordelen van vloerverwarming (comfort, geen luchtwervelingen) maar heeft geen van de nadelen van conventionele vloerverwarming op waterbasis (kostbare en vaak ingrijpende installatie, risico van lekkage, lange opwarmtijden). Karbonik kan onder ieder soort vloerbedekking (laminaat, hout, tegels, vloerbedekking en zelfs in beton of egaline) worden toegepast. Doordat Karbonik full-electric is, is het eenvoudig regelbaar, ook op afstand via media zoals smartphones. Karbonik is geheel onderhoudsvrij en wordt vanaf de fabriek 10 jaar gegarandeerd.
In combinatie met zonnepanelen is Karbonik een duurzame oplossing voor veel verwarmingsvraagstukken.
Karbonik zoekt partijen die het conventionele denken en doen in de bouw durven doorbreken en open staan voor toepassing van innovatieve en duurzame verwarmingssystemen.

Contact: Koen Klooster
www.karbonik.nl

Logovierkant-01

Startup Octo

Wij – Octo – hebben een revolutionaire software met dienst ontwikkeld die vastgoedeigenaren eindelijk in staat stelt prestatiegericht in te grijpen op de warmte-exploitatie, zowel technisch als financieel en van installatie tot afschrift!
Dit bereiken wij door een combinatie tussen statische informatie zoals ketels en pompen (soms al bekend bij de installateur) en dynamische informatie zoals verbruiken en rendementen (soms al bekend bij de facturatie maatschappij).

Contact: Dirk Huibers
www.octo.nu

bouwaandeel_logo

Startup Bouwaandeel

Bouwaandeel is een platform voor het crowdfunden van vastgoedprojecten. Ontwikkelaars en beleggers kunnen via dit platform een crowdfunding-campagne starten om (een deel) van hun financieringsbehoefte op te halen. En dat is nog maar het begin! Crowdfunding geeft het project bekendheid in de omgeving en mobiliseert toekomstige gebruikers waardoor het succes van een project tijdens de expoitatiefase wordt vergroot. Het stimuleert een nieuwe vorm van vastgoedontwikkeling en -belegging die transparanter is en waarin de meerwaarde voor de gebruiker en omgeving centraal staat. Bouwaandeel beoordeelt de leningaanvragen van een vastgoedpartij en vertaalt de risico’s en kansen van de ontwikkeling of belegging naar een helder voorstel en een realistische crowdfundingsronde. Alles wordt transparant gepresenteerd op de website. Investeren kan eenvoudig vanaf €200, tegen een rendement tussen de 4 en 8 procent, afhankelijk van het risicoprofiel van het project. Particulieren kunnen zelf een afgewogen keuze maken in welk project ze investeren. Zo wordt investeren in vastgoed toegankelijk voor iedereen.

Contact: Sander Woertman
www.bouwaandeel.com

icoon-zxy-builders-rgb300px.1920x1920

Startup ZXY Builders

ZXY Builders houd zich bezig het professioneel inzetten van drones in de bouw. Over 10 jaar is het de gewoonste zaak van de wereld om drones overal en nergens te zien vliegen. Sterker nog: over tien jaar heeft iedere bouwplaats zijn eigen drone. Die drone is dan veilig opgeborgen in een weerbestendige kist en scant dagelijks automatisch het gehele terrein in, zowel in 2D als in 3D. Hierdoor ontstaat een compleet en gedetailleerd beeld van de situatie op de bouwplaats, op ieder willekeurig tijdstip in de tijd. Deze gegevens zullen worden gebruikt voor voortgangsrapportages, asset management, project management, GIS, veiligheid, beveiliging en allerlei toepassingen die we nu nog niet kunnen bedenken. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat iedere opdracthgever van je eist dat je een dagelijkse scan aanlevert. ZXY Builders ontwikkelt een product DroneLapse waarmee dit alles mogelijk wordt. Wij zijn op zoek naar bouwers die houden van innovatie en waar we pilots kunnen draaien met drones in de bouw. Als je hier interesse in hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Contact: Steven Verver
www.zxy-builders.com

Unknown

Startup Bouw7

De bouw wordt vaak gezien als een traditionele bedrijfstak, volgens Bouw7 is het tijd dat hier verandering in komt. Het is van belang dat er een functionele software op de markt komt waarmee op iedere locatie simpel en economisch gewerkt kan worden. Dit alles tegen een betaalbaar tarief. Vanuit dit oogpunt is Bouw7 ontwikkeld. Het Bouw7 software pakket is hier de oplossing voor. Bouw7 is ontwikkeld voor en door bedrijven die werkzaam zijn in de bouw. Bouw7 is daarmee het enige pakket dat daadwerkelijk aansluit op alle bedrijfsprocessen in de bouw en die denkt vanuit de medewerker.
Contact: Sander Jongsma
www.bouw7.nl

Logo-Hillblock-New1

Startup Hillblock
Hillblock stapt in de Hub On Hub Off bus!

Hillblock B.V. is de bedenker en ontwikkelaar van de innovatieve dijksteen; het Hillblock. Dit betonnen taludblok zorgt door een tal van unieke eigenschappen voor een bovengemiddelde stabiliteit en een significant sterkere golfoploopreductie dan bestaande oeverbescherming. Door toepassing van het Hillblock hoeven dijken minder, of soms helemaal niet, te worden verhoogd om toch aan de algemeen gestelde veiligheidsnorm te voldoen.  Door zijn vorm en gewicht is het Hillblock bovendien beter voor het milieu, gemakkelijker te plaatsen en goed rond te zetten zonder onderling contactverlies.

De ontwikkeling van het Hillblock betekent een nieuwe standaard in dijkbescherming. Het resultaat: sterkere dijken tegen lagere kosten.

Contact: Dorian Hill
www.hillblock.com

logo-WH-6

Startup Woodyshousing
Woodyshousing stapt in de Hub On Hub Off bus!

“Living in a woody” is living at the right place at the right time. Woodyshousing offers smart, sustainable, healthy and affordable housing solutions to people and places where and when it is needed.
Woodyshousing is a housing solution based on a patented wooden building construction system combined with a scala of sustainable, technical, social and financial innovations.
We develop, realize and operate high-quality, sustainable and circular real-estate.

Contact: Beate Bouwman
www.woodyshousing.com

Readaar_logo_2_tfv5b4

Startup Readaar
Readaar stapt in de Hub On Hub Off bus!

De wereld schakelt in snel tempo over op zonnepanelen en andere schone energiebronnen. Beleidsmakers, engineers, monteurs, marketeers en andere professionals werken aan de energievoorziening van morgen. Readaar levert deze professionals inzicht met unieke data over de aanwezigheid van zonnepanelen op adresniveau. De data van Readaar wordt verzameld op basis van luchtfoto’s, Lidar, GIS, satellietbeelden en andere bronnen. Door deze bronnen te combineren heeft de data van Readaar een hoge betrouwbaarheid.
Contact: Matthijs van Til
www.readaar.com

logo sinq green landscape kopie

Startup Sinq
Sinq stapt in de Hub On Hub Off bus!

Steve Jobs zei ooit: “Het onderscheid tussen een leider en een volger is innovatie.” Innovatie kan veel beter. Wordt er bij jou veel vergaderd?
Stel je eens voor dat je een oplossing zou hebben waarbij je collega’s precies van elkaar weten met wie ze in gesprek zijn en waar het over gaat. Dat scheelt vele uren vergaderen. En nog beter: je mist geen commerciële kansen meer en het voorkomt heel veel fouten!

Contact: Sabine Schoorl
www.sinqapp.com

logo

Startup CyBe
CyBe stapt in de Hub On Hub Off bus!

CyBe heeft een 3Dbeton print methode ontwikkeld waarmee on-site wanden geprint kunnen worden. Hierdoor worden bouwtijd en -kosten gereduceerd, maar ook Co2 uitstoot. Daarnaast wordt meer vormvrijheid geboden zonder kosten verhoging! De techniek is naast betonwanden ook inzetbaar voor andere beton producten waaronder bekistingen en stroomprofielen van rioolputten.
Contact: Berry Hendriks
www.cybe.eu

Startup The Form Foundation
The Form Foundation stapt in de Hub On Hub Off bus!

The Form Foundation. werkt over de volledige breedte aan opdrachten bestaande uit retail, multifunctionele gebouwen, woningen, monumenten en transformaties. The Form Foundation. werkt van haalbaarheidsstudies, schetsontwerpen, optimalisaties, bouwaanvragen tot projectmanagement om opdrachtgevers inzage te geven in de maximale potentie van hun vastgoed.

Contact: Pim van Wylick
www.theformfoundation.com

20e0e1b

Startup EcoChain

EcoChain helps you build your sustainability business case: Faster: Produce results after just a few hours or days instead of months. What’s more, you can perform Life Cycle Assessments (LCAs) for all your products with a push of the button.
Affordable: In the past, a single Life Cycle Assessments used to cost between €15,000 and  €25,000. EcoChain licenses are already available for just €175 per month. It lets you perform Life Cycle Assessments (LCAs) for all your products simultaneously.
More Accurate: Fully certified. Meets, or surpasses, all relevant national and international standards.
Easier: Anyone can use this application. It requires no special training. The smart programming assists you, advises you, and corrects your errors. Service: EcoChain has a team of specialists ready to help you with your frequently asked questions to help you save time and to make the most of the intelligent EcoChain Application.

Contact: Jochem Mos
www.ecochain.com

4609718531

Startup Aerialtronics

Aerialtronics designs, produces and services unmanned aircraft systems. In 2014 Aerialtronics successfully launched its 3rd generation system, the Altura Zenith. By collecting aerial data and processing it into valuable information the Zenith platform gives clients valuable insights to make smart business decisions. The Zenith is designed as an advanced information-collecting platform. It’s a high performance-flying server that records, processes and transmits data back to the cloud where analytics turn it into information.

Aerialtronics’ systems can be applied to a wide variety of segments including; Safety & Security, Inspection, Creative, Surveying & Mapping, Agriculture and Research. Aerialtronics has an extensive development road map and is committed to improve the operations of all its customers.

Contact: Robin van de Putte
www.aerialtronics.com

DEF_Viloc-Logo-baseline-2014-200x101

Startup Viloc (België)

Viloc enables construction companies to easily monitor the status and whereabouts of their tools and equipment. Its tags automatically connect to the cloud via base stations – allowing for 24/7 asset monitoring.
Contact: Tim Gestels
www.viloc.eu

logo

Startup 4Silence

4Silence werkt aan akoestische verbetering. Wij ontwikkelen toepasbare oplossingen die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is duurzame geluidsvermindering altijd het doel. Of zoals we dat zo mooi verwoorden: sustainable noise reduction.
Bij 4Silence werken we iedere dag aan het in de markt zetten van nieuwe toepassingen om geluidsoverlast te verminderen. Omdat we dit belangrijk vinden. Zeker nu de technologische mogelijkheden steeds groter worden. Wij zien de voordelen van innovatie en vertalen ze naar oplossingen op het gebied van geluidsvermindering. Onze producten en ideeën maken het leven prettiger voor iedereen die ervan profiteert. Of ze dat nu bewust of onbewust doen, dat maakt ons niet uit. Onze passie voor ons vak blijft groot. Wij weten dat we werken aan iets moois.

Contact: Erik de Vries
www.4silence.nl

QS-logo-300x212

Startup QwikSense
Qwiksense stapt in de Hub On Hub Off bus!

QwikSense draagt niet alleen bij aan energiezuinige gebouwen maar ook gezonde! Een productieve werkomgeving levert jaarlijks 3600 euro per medewerker op. Helaas zijn de gebouwinstallaties in meer dan 70% van kantoorgebouwen niet goed afgesteld waardoor de werkomgeving verslechterd en bovendien 30% meer energie verbruiken dan oorspronkelijk is berekend.

Contact: Rino Stevens
www.qwiksense.nl

static1.squarespace.com

Startup StoneCycling
StoneCycling stapt ook in de Hub On Hub Off bus!

For his graduation project Tom van Soest – cofounder of the company –
focused on circular transformation of the building sector. In Eindhoven, home basis of the Design Academy, many buildings were left behind empty. Lack of users, bad quality of the buildings and perhaps a belief
in the ever-growing real estate market created a situation of buildings becoming obsolete and therefore demolished.

Debates about how to go about this development were held everywhere, also at the Design Academy. For Tom, the solution was clear: perhaps the buildings are waste, but if you find value in the materials they are made of, the situation will change drastically. This led to the birth of StoneCycling in 2012. StoneCycling found a way to use demolition and industrial waste as raw materials for creating products with higher value.

Contact: Jasper Brommet
www.stonecycling.com

logo

Startup Fibercore

FiberCore Europe is dé specialist in dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor civiele sector.

Contact: Simon de Jong
www.fibercore-europe.com

logo-gdt

Startup Grown Down Town

GrownDownTown is de stad aan het vergroenen en vergroenten.
Met slimme oplossingen maken we het verbouwen van groenten en kruiden in de stad eenvoudig en aantrekkelijk. Op het dak, tegen de gevel en in het gebouw, we zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe kweekproducten die dit mogelijk maken.

Contactpersoon: Philip van Traa
http://www.growndowntown.nl

logo

Startup Terracaza

Terracaza is de marktplaats (hét keteninformatiesyteem) voor de zakelijke markt. De website www.terracaza.nl brengt herbruikbare grondstoffen en materialen voor de grond-, weg- en waterbouw en aanverwante sectoren in heel Nederland overzichtelijk in beeld. Met Terracaza vindt u waar en wanneer herbruikbare grondstoffen bij derden beschikbaar zijn of komen. Zo dicht mogelijk bij uw projectlocatie in de buurt. Bepaal zelf met wie en hoe u de (ver)handeling tot stand brengt en voor welke prijs.

Contact: Joris van den Hoek
www.terracaza.nl

YPrdVOB5

Startup Creëer

Creëer staat voor projectmanagement nieuwe stijl in de civiele techniek. Dat wil zeggen: alle betrokken partijen bij elkaar, de neuzen dezelfde kant op en samen gaan voor een goed projectresultaat. We adviseren, begeleiden en bouwen mee aan uw project, vanaf het concept tot en met de oplevering.

Contactpersoon: Rene Huizinga
www.creeer.nl

Header_repurpose-564x288

Startup Repurpose
Repurpose stapt in de Hub On Hub Off bus!

Sluit materiaalketens in de bouwsector voor hoogwaardig hergebruik.

Repurpose zet zich in om onnodig grondstofverlies in de bouwsector tegen te gaan. Nederland produceert jaarlijks zo’n 60 miljoen ton afval, waarvan 40% afkomstig is uit de bouwsector. Dat afval wordt gestort, met of zonder energiewinning verbrand of gedowncycled. Onze missie is het sluiten van hedendaagse materiaalketens ten behoeve van hoogwaardig hergebruik. Wij doen onderzoek naar de beste bedrijfsvorm om dit doel binnen de huidige mogelijkheden te bereiken.

Contact: Bas Slager, Thomas van der Veen en Mark van Ginkel.
www.repurpose.nl

index

Startup De Wegenscanners
De Wegenscanners stapt in de Hub On Hub Off bus!

Vroeger moest je boren voor een wegmeting. Dat leverde overlast voor de omgeving en vertraging in het proces op. Dat hoeven wij niet. Wij rijden gewoon door en meten toch alles onder het asfalt. De weg afsluiten hoeft niet meer om inzicht in de weg te krijgen.

Contactpersoon: Wilco Bouwmeester
www.dewegenscanners.nl

1969ef3

Startup Symplicet Advies
Symplicet stapt in de Hub On Hub Off bus!

Bij Symplicet hebben we een uniek 5 stappenplan voor de beheersing van een project ontwikkeld waarin alle standaard producten verwerkt en aan elkaar gerelateerd zijn.Zo kunt u altijd precies zien waar mogelijke gaten in uw projectbeheersing zitten en hoe u mogelijke hiaten kunt verhelpen. Door de unieke uitsplitsing in producten weet u ook altijd waar u financieel aan toe bent.

Contactpersoon: Hans van der Horst
www.symplicet.nl

bruggie_651_354

Startup MGaubel Holding
MGaubel stapt in de Hub On Hub Off bus!

Today’s challenges of the building and construction industry are about changing the game of contract risks and costs. Moreover, our society is increasingly demanding for sustainable solutions at affordable price. This affects the choice of materials.
Mineral Composites of MgAubel combine protection and sustainability for civil and industrial constructions. Rapid processing and durability reduce the application and life cycle costs.

Contactpersoon: Marc Goedkoop
www.mgaubel.com

140618 LaunchDay STH 3

Startup Goodhout

GoodHout: sustainably-sourced, newly engineered wood made from post-harvest coconut waste, supplying the global green building and furniture markets with an additive and formaldehyde-free, wood alternative while reducing our CO2 footprint and enriching the lives of locals through new industry creation and social enterprise.

Contactpersoon: Silvia ten Houten
www.goodhout.com

myGdX6To

Startup Bebl
Bebl stapt in de Hub On Hub Off bus!

Een mooiere wereld.
Eerlijker.
Van samen delen én samen zorgen voor groei.
Van samen sterker zijn door kennis en ervaring te delen.
Van denkers en doeners, dromers en bouwers die elkaar vinden.
Dat is bebl.
Samen gaan voor een duurzamere leefomgeving door compacte woningen te realiseren. Laag in huur en energieverbruik, flexibel in te delen en geschikt voor studenten en starters van nu. Samen elke keer weer de lat hoger leggen. Om met en voor elkaar het nieuwe wonen mogelijk te maken.

Contactpersoon: Jasper van de Weerd
www.bebl.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s